Zawiera w swoim składzie zestaw kwasów, istotnych dla utrzymania odpowiedniego pH przewodu pokarmowego.
Kwas propionowy, mrówkowy, mlekowy oraz cytrynowy w sposób naturalny ograniczają rozwój drobnoustrojów chorobotwórczych m.in. Salmonella, Enterococcus sp., E. coli. Zakwaszacz jest zasadniczym dodatkiem, szczególnie w upalne dni, ponieważ poprawia jakość wody i wydłuża jej przydatność do spożycia. Zakwaszacz wpływa również na poprawę apetytu.
po antybiotykoterapii
przy problemach z trawieniem i rozluźnionych odchodach
podczas upałów
przy zmianie żywienia
Pamiętaj o regularnym stosowaniu zakwaszacza
Stosowanie:
2 ml / 1 l wody
Profilaktyka: 2-3 razy w tygodniu
Po odsadzeniu młodych: 1-2 razy w tygodniu
W okresie lęgów i pierzenia: 1-2 razy w tygodniu
Po kuracjach antybiotykowych podawać również probiotyk